Cover boek El Camino frances de Santiago

Boeken van A tot Z

Als gepassioneerd schrijfster schrijf ik natuurlijk mijn eigen boeken. Maar het blijft niet alleen bij schrijven. Ik creëer boeken alsof ik ze zou laten printen bij een drukkerij. Dus ik maak alles op van A tot Z:

 • tekst
  • alinea’s
  • paragrafen
  • hoofdstukken
   • koptekstniveaus
  • titel
  • bibliografie

 

 • toevoegingen
  • titelblad
  • copyright
  • inhoudsopgave
  • tussenbladen
  • illustraties
   • afbeeldingen
   • tabellen
   • SmartArt
   • grafieken
  • links
 • lay-out
  • paginering
  • lettertype
  • regelafstand
  • bladspiegel
  • voetnoten
  • koptekst
  • paginakleur / achtergrond
  • cover

Teksten en boeken van A tot Z

Heb je reeds de tekst van je boek af en wil je het laten nakijken en klaarstomen om te laten drukken? Of heb je een paper, essay, dissertatie, eindwerk, scriptie, thesis, … die je grondiger wilt laten aanpakken dan alleen revisie (basis of grondige revisie)? Wil je je reeds geslaagd eindwerk, scriptie en/of thesis net zoals ik als een professioneel boek laten drukken als pronkstuk in je boekenkast? Maak dan gebruik van mijn A tot Z formule die ik afstem op jouw behoeftes.

Eindwerken voorbereiden voor drukken

Vóór het indienen van je eindwerk

Voor je eindwerk dat je nog moet indienen kan ik de hele bataclan voor je doen – jij doet uiteraard je onderzoek en pent alles neer als eerste versie, dat ga ik niet voor je doen. Hierbij geldt uiteraard dat hoe meer voorwerk je al hebt gedaan, hoe minder lang ik bezig zal zijn alles te verbeteren of te veranderen. Ik kan je zelfs tips en inzichten geven qua rode draad, structuur, relevantie, meer ‘spijs’ nodig, … Dit kan je kansen om te slagen aanzienlijk verhogen. Neem het aan van een Bachelor Taal- & Letterkunde en Master Vertalen. Ik heb veel geleerd uit beide processen, wat ik kan doorgeven aan jou of gewoon voor jou kan toepassen. Ben je geslaagd en wil je je eindwerk graag ook als boek in de kast? Dan bied ik ook mijn service van ‘na het slagen’ aan een zachter tarief:

Na het slagen van je eindwerk

Wil je je eindwerk graag in de boekenkast als pronkstuk? En dan niet in de vorm van de bundel die je officieel moet afgeven, maar in echte boekvorm (hard of soft cover). Dan kan ik je eindwerk zodanig bewerken dat het klaar is om naar de drukker door te sturen.

 • Voor een reeds geslaagd eindwerk zullen voornamelijk alleen een paar onderdelen van de ’toevoegingen’ en ‘lay-out’ nodig zijn, aangezien al de rest al verzorgd is.
 • Tenzij je toch nog graag alles van A tot Z of een deel wilt laten nakijken of aanpassen (grondige revisie en/of alles van deze ‘boeken van A tot Z’ service).
 • Zij die gebruik maken van de service vóór het indienen krijgen een zachter tarief.

Voor wie graag weet wat voor vlees hij/zij/x in de kuip heeft, zet ik hieronder mijn portfolio van gedrukte boeken en covers van mijn e-boeken.

Portfolio (e-)boeken

Scriptie van A tot Z

In 2015 maakte ik boeken klaar om gedrukt te worden. Zo heb ik mijn bachelorscriptie bij Probook laten printen in hardcoverformaat als aandenken. Daar had ik het geluk bij dat de UA reeds een voorpaginatemplate had, alsook een bestand met de typische rode en blauwe lijnen om het esthetisch aantrekkelijker te maken.

Kortverhaal van A tot Z

Tegelijk met de scriptie liet ik ook een minimagazine printen van een kortverhaal dat ik had geschreven als creatieve en originele motivatiebrief voor een stage bij een uitgeverij. Het was de eerste keer dat ik ook een cover moest maken. Daarvoor liet ik me creatief gaan:

 1. Ik vouwde een papieren worm uit gekleurd papier waarop ik al mijn kortverhalen had uitgeprint en de eerste bladzijdes van de fantasyverhalen die ik toen al in mijn hoofd had. Uiteraard een worm met open mond en lettertjes als tanden.
 2. Dan legde ik het zodanig op de marmeren vloer in de inkomhal dat het een omlijsting zou zijn voor de cover.
 3. Vervolgens wikkelde ik de ‘worm’ rond de boeken die me het meest hadden gevormd in mijn leven, in chronologische volgorde.
 4. Een boek zonder uitgeverij is geen echt boek, dus creëerde ik mijn eigen fictieve uitgeverij ‘ToekomstPerspectief’.
 5. Een uitgeverij zonder logo trekt op niets, dus ontwierp ik ook een eigen logo daarvoor. Helaas herinner ik het me niet meer zo goed, maar dit was ofwel mijn eerste of tweede zelfontworpen logo. 6 jaar later heb ik veel meer logo’s in m’n portfolio staan.

In die tijd was ik nog niet bekend met Photoshop dus plakte ik de foto van de worm rond de boeken gewoon in het midden van de foto van de worm op de grond. Uiteraard met wat basic kleuraanpassingen om het toch wat meer in elkaar over te laten gaan. Nu zou ik Photoshop gebruiken om alleen de boeken en de worm eruit te nemen en te plakken bovenop de andere foto. Of ik zou Sketchbook gebruiken, misschien zelfs Canva, of een combinatie van de drie, wat ik zo vaak doe nu.

Thesis van A tot Z

In 2017 deed ik hetzelfde met mijn masterthesis, maar dan beter. Er slopen bij de scriptie enkele kleine fouten in, o.a. met de paginering, ondanks dat ik alles goed had nagekeken. Ik ben een ezel, want ik stoot me niet twee keer aan dezelfde steen. Alle foutjes die ik had opgemerkt bij de scriptie had ik onthouden, dus kon ik ze deze keer vermijden. Daarnaast ging ik ook voor een iets luxueuzere uitstraling met een leeslint en kapitaalband.

E-boeken van A tot Z

Vanaf 2018 begon ik e-boeken te schrijven en momenteel zijn er twee boeken in wording, waarvan één ook een e-boek zal blijven.

Leven met acne

De eerste was het gratis boek ‘Leven met acne’, waarin ik mijn ervaringen met chronische acne uit de doeken deed. Voor wie ook ervan af wilde komen, kon voor €10 het volledige boek kopen waar dan de hoofdstukken ‘Oorzaken’ en ‘Hoe raak je van acne af?’ bij zaten. Wil je weten hoe het er vanbinnen uitziet? Download het boek dan.

Leven zonder acne

Begin 2020 gooide ik het over een andere boeg met de gratis en betalende versies. Ik maakte gewoon een apart boek ‘Leven zonder acne’ dat betalend was en verwijderde de optie om voor ‘Leven met acne’ te betalen in ruil voor mijn jarenlange opzoekingswerk, experimenten en inzichten. De inspiratie voor deze ommezwaai kwam doordat ik eind 2019 door enkele extra aanpassingen volledig acnevrij mijn verjaardag en de eindejaarsfeesten kon vieren, zonder make-up!

Dat vierde ik met een nieuw boek waarin alleen die dingen staan die nodig zijn om je acne aan te pakken vanuit de oorzaken. Geen persoonlijke historie, emoties en dergelijke meer. Wie bewijs wil dat ik chronische acne had en er zwaar onder heb geleden, kan het gratis e-boek ‘Leven met acne’ nog steeds downloaden op mijn welzijnsblog.

Dit boek zou ik, als ik wil, even goed kunnen laten printen en zelfs bestelbaar te maken bij Probook. De reden waarom ik dat niet doe, is omdat er sinds begin 2020 nog steeds nieuwe inzichten bijkomen. Een e-boek kan je gemakkelijk updaten en naar de mensen sturen die het reeds hebben gekocht. Maar een geprint boek blijft hetzelfde, of je moet de vernieuwde versie ook aanschaffen.
Voor wie wil, kan een preview zien van het e-boek ‘Leven zonder acne’.

Van Leven met acne naar Leven zonder acne

Om het betalende e-boek te promoten, schreef ik natuurlijk ook een salespage. Daarin geef ik al heel wat inzichten en praktische tips uit het boek om lotgenoten vooruit te helpen. Uiteraard is er wel meer voor nodig om volledig acnevrij te worden. Die salespage is tamelijk lang en staat al vol met inzichten, dus goot ik het ook in e-boekvorm voor wie het liever als e-boek leest. Het spreekt voor zich dat dit e-boek even gratis is als de salespage zelf. Ook van dit e-boek kan je een preview zien.

Munira's ChildsPlay e-boeken

Voor mijn holistische praktijk Munira’s ChildsPlay zette ik een gratis anti-stress challenge op. Daarvoor schreef ik een bijlage voor wie meer informatie wilt over de ademhalingstechnieken. Tijdens de eerste testronde besefte ik dat er bij de eerste oefening nog wat meer uitleg nodig was over wat de mensen kunnen waarnemen en wat dat kan betekenen. Dat is het ‘Ademwerk & Body Themes’ mini e-boek. Na de challenge komen er nog 2 extra oefeningen voor wie wil: aarden en beschermen. Daar hoort ook wat meer informatie bij, dus dat is de tweede bijlage.

Boeken in wording

Op dit moment schrijf ik twee boeken: over mijn Caminoavontuur en een ander over de inzichten die ik heb gekregen over hoe onze ademhaling ons hele systeem beïnvloedt (lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch, …). De titel en cover voor de eerste staat al vast, maar die van de tweede nog niet, daar heb ik alleen maar een voorlopige titel en cover voor.

Na de cover van het Caminoboek staan enkele voorbeelden van hoe de pagina’s en elementen op de pagina’s eruit zien. Zo goed als alles heb ik zelf gemaakt, ook de mijlpalen. Alleen het logo van de Santiagoschelp en het pijllogo heb ik van rechtenvrije afbeeldingen die ik vervolgens heb bewerkt. De pijlen met de etappes zijn een SmartArt toevoeging. Mijn excuses voor de slechte fotokwaliteiten van deze screenshots, er zijn in het echt natuurlijk geen vreemde randen rond de afbeeldingen, tekst en inhoudsopgave te zien.

Cover boek El Camino frances de Santiago

Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie en/of en offerte.